Say hello to our most sustainable brand: Forét

Say hello to our most sustainable brand: Forét

Door Jesper en Jeppe

Ondanks het succes lijken de Deense Jeppe en Jesper niet naast hun wandelschoenen te gaan lopen en gaan ze stevig door met het anderen overtuigen van hun missie: minder online, meer natuur. Maar dan wel in hun eigen Forét kleding natuurlijk.

Oog voor detail

Graag stellen we je voor aan het meest duurzaamste merk wat bij ons momenteel verkrijgbaar is. Twee jeugdvrienden, Jeppe en Jesper, bedachten in 2014 dat zij een merk wilden beginnen dat geïnspireerd is op offline gaan, het ontdekken van de wereld, oog voor detail en eenvoud voor de ontwerpen.

Slow down

Forét is geïnspireerd op het Franse woord Forêt, wat bos betekend. Forét moedigt iedereen aan om de snel veranderende wereld te vertragen en offline te gaan. Met een minimale impact op het milieu probeert Forét een statement te maken in de fashion industrie.

Productie in Portugal

Het katoen dat Forét gebruikt is voornamelijk afkomstig van biologische plantages, dat is een prioriteit. Op dit moment wordt alles geproduceerd in Portugal, Forét zoekt partijen die dezelfde passie en visie delen om het milieu te beschermen. Vrijwel de gehele collectie bestaat nu uit een one blend wat ieder product recyclebaar maakt. 95% van de collectie is in Portugal geproduceerd en 100% van de collectie is recyclebaar.

Colors from the woods

Forét maakt producten die tijdloos zijn. Je kan het interpreteren als vintage met een eigen ‘Forét’ stijl. De stijlen kunnen ook gemakkelijk gecombineerd worden door de geweldige warme kleuren die gebruikt worden. Deze winter zijn de warme aardetinten helemaal in, bij Forét komen deze aardetinten veel terug in de collectie. Een item van Forét mag dan ook gewoon simpelweg niet ontbreken in jouw wintergarderobe. Hier zie een aantal bestsellers uitgelicht: Het Air T-shirt, de Bison Hoodie, of het Hornet Shirt

Knipoog naar de natuur

Ieder kledingstuk krijgt bij Forét een naam. Om een subtiele knipoog te geven naar de natuur en het milieu verwijst deze naam altijd naar iets uit de natuur. Om je een idee te geven hebben we hier wat voorbeelden! Zo shop je bij onze Unique Herenmode winkels de volgende items, veel items zijn al sold out in diverse maten dus wees er wel snel bij. Denk aan de FROG SHIRT, de BAIT SWEAT, het BEAR SHIRT, de QUIET TEE, het ALASKA SHIRT en de TRACK SWEAT.

Shop de collectie

Main Menu