Herenmode trends zomer 2021

Nog even doorbikkelen en dan mogen we weer. Het zonnetje komt er alweer lekker door dit weekend en als het even mee zit gaan de winkels binnenkort ook weer open. Natuurlijk brengen we jullie graag op de hoogte van wat je te wachten staat in onze herenwinkels. Dus mannen opgelet, dit zijn de belangrijkste trends en vernieuwingen voor aankomende zomer!

Big change: van prints en dessins naar UNI

Ton-sur-ton en het Uni-pak

Je kent het wel, dat gekke overhemd of dat zomerse shortje met een leuk micro-printje. Dit gaan we zo langzamerhand wel steeds minder zien. Een grote trend voor zomer 2021 is dan ook het uni-pak. En dan praten we niet over een klassiek pak maar meer over een shortje of pantalon waar je dan een sportief jasje boven draagt in dezelfde kleur. Ton-sur-ton is in grote lijnen één van de belangrijkste trends in de modewereld op het moment. Ook als je geen modefreak bent kun je makkelijk inspelen op deze toffe veranderingen zonder al te gek te doen.

Wide fits

Is dit het einde van het skinny tijdperk?

Al zo’n 8 jaar zitten we nu in die sleur van skinny dat skinny dit skinny zus skinny zo. Alles moest strak zijn, natuurlijk met zoveel mogelijk stretch. Maar deze kauwgom trend gaat nu langzaam zijn ommekeer maken. Deze zomer wordt het begin van een nieuwe fase in fits. Je gaat het vooral zien bij de broeken en t-shirts. Je zal wat meer linnen broeken en pantalons aantreffen in onze winkels. Deze vallen wat losser van onderen en door ze gewoon 2x om te slaan krijg je een heel speels effect. Ook het oversized t-shirt doet zijn intrede. Draag je t-shirt bijvoorbeeld in de broek met een dropsholder. Komende winter zet deze trend door en gaan we ook weer voor het eerst jeans zien met minder stretch en een iets lossere pasvorm. Kortom stoerder, wijder en relaxed. (PS: Dit komt toevallig ook wel heel lekker uit met die ‘corona kilos’)

Seventies 

Dat blijft toch een inspirerend tijdperk

Deze zomer halen veel ontwerpers hun inspiratie uit de seventies. Dit blijft een inspirerend tijdperk en hier gaan we dan ook veel invloeden van zien. Dit is bij de dames al overduidelijk zichtbaar met al die flared jeans die binnen komen. Bij de heren zal je dit vooral zien aan de korte overhemdjasjes, leren jacks, suède overshirts en andere retro invloeden. Het wordt dus tijd om je opa’s jas eens af te stoffen en deze te combineren met een modern onderstuk.

Pastel kleuren

Een beetje leven in de brouwerij

Vorig jaar waren het vooral de neon kleuren. Dit jaar zijn we op een iets zachtere tour en stromen de pastel tinten massaal binnen. Het leuke is dat het eigenlijk iedereen goed staat. Pastels zijn kleurrijk en brengen een beetje leven in de brouwerij. Ook zijn pastelkleuren makkelijk te combineren met iedere outfit. En naast de pastel tinten zetten de aardetinten van afgelopen winter door naar de zomer. We zien straks veel terracotta kleuren, zandtinten of beige en bruin.

Organic & Sustainable 

Sta jij hier al bij stil?

Waar onze kleding is gemaakt en hoe het is geproduceerd blijft een hot topic en dit wordt ieder jaar alleen maar groter. Fabrikanten kunnen er niet omheen, ze zullen hier meer aandacht aan moeten besteden. De consument wordt steeds bewuster. Binnen nu en een paar jaar zullen de meeste consumenten meer stilstaan bij een groene en bewuste keus als het om kleding gaat. Daarom is ‘organic cotton’ bijna overal uitverkocht en staan leveranciers massaal in de rij bij fabrikanten van organic cotton. Op veel van onze producten tref je deze zomer dan ook extra producttags aan waarop staat dat ze groen of extra duurzaam geproduceerd zijn. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van pesticiden en chemicaliën bij de katoenproducten en bij jeans wordt er bijvoorbeeld veel minder water gebruikt wat zorgt voor minder vervuiling. Je kan dus NU al eenvoudig een bewustere keuze gaan maken door op deze producttags te letten. En als je echt een hele bewuste koper bent, dan zou je eens op de volgende certificaten kunnen letten:

GOTC: Global Organic Textile Standards

GRS: Global Recycle Standard

OCS: Organic Content Standards

KCA: Knowledge Cotton Apparel

Space & Tech

Die NASA-rover op Mars blijkt nog een aardige bron van inspiratie te zijn

Komend decennia staan er veel ruimtemissies gepland. Zo zagen we onlangs al de nieuwe NASA-rover op Mars landen. De wetenschap komt steeds meer te weten over alles wat zich in de ruimte afspeelt en ook dit inspireert veel ontwerpers op het moment. Op de herencatwalks voor zomer 2021 zie je dan ook veel referenties naar ontwikkelingen in de vorm van materialen. Denk aan lichtgewicht, membraan-achtig, glanzende coatings, tapes en graphics. Deze futuristische tech-mode zal je bij ons in de winkel dan ook af en toe terug zien. Zo hebben we een toffe space drop van Black Bananas in huis.

Main Menu