Zo combineer je het overshirt

Zo combineer je het overshirt

Het is buiten weer guur weer, het regent, het blad valt van de bomen…. ja het is herfst. Het wordt weer frisser dus het dragen van laagjes is hiervoor de ideale oplossing. Het overshirt is een grote hit dit najaar en dus ook jouw ideale extra laag voor deze winter! 

Wat is een overshirt?

Om te beginnen leggen we je uit wat nou eigenlijk een overshirt is.

Ineens heeft iedereen het over een overshirt maar weet jij eigenlijk nog steeds niet wat dit is? Dan leggen wij je dit nu even haarfijn uit. Een overshirt is één van de meest veelzijdige kledingstukken voor mannen. Het woord overshirt komt eigenlijk voor uit een mix van twee kledingstukken, een overhemd en een jas. Het leuke aan een overshirt is dat je er veel mee kan combineren en het geeft je outfit een meer gelaagde uitstraling. Oorspronkelijk komt het overshirt uit het leger tijdens de jaren 80 en 90. Het werd toen veel gedragen als streetwear. Het is niet gek dat dit mode item regelmatig een comeback maakt. Het overshirt is namelijk praktisch en eindeloos te combineren.

Corduroy overshirts

Layer deze met een turtle of coltrui

Het overshirt is de perfecte mix van een jasje en een overhemd en het is een geweldig item voor een gelaagde najaarslook. Corduroy voelt stevig aan en zit niet gelijk zo strak, je gaat er daardoor niet zo snel door zweten. Erg fijn in deze periode als het net wat meer afkoelt. Bij ons in de winkel vind je veel corduroy overshirts van onder andere Only & Sons, LEVI’S, G-Star, No Excess en PME legend. Je combineert een corduroy overshirt het mooist door twee opvallende najaarskleuren te combineren die samen voor een contrasterende look zorgen! Op de foto hierboven zie je een off white corduroy overshirt van No Excess met een brique kleurige turtle eronder.

Overshirts met een rits

Gebruik hem als tussenjas tijdens de herfst!

Vaak wordt een overshirt van voorzien van een rits in plaats van knopen. Dit maakt hem nog praktischer waardoor je hem nog vaker zal pakken. Een rits maakt het overshirt net wat sportiever. Bij ons in de winkel zal je ze dan ook veel tegen komen met een rits. Bijvoorbeeld van Cast Iron, No Excess, Blue Industry of PME Legend.

Overshirt met knopen

Nét iets meer overhemd dan jas.

Een overshirt met knopen heeft net wat meer details. En komt er een strenge winter aan? Ook dan komt je overshirt goed van pas! Draag hem als een extra laag onder je winterjas, bijvoorbeeld met een toffe coltrui! Ook kun je een overshirt combineren met een hoodie, dit geeft je outfit wat meer een streetwear look. Bij onze herenwinkels vind je veel stoere overshirts, shop ze van bijvoorbeeld Butcher of Blue, No Excess of G-Star raw.

Main Menu