De perfecte basics voor mannen

De perfecte basics voor mannen

Mannen: deze kledingitems moet je altijd in de kast hebben liggen

Bij vrouwen gaat de mode vaak alle kanten op, terwijl bij mannen vaak wordt teruggevallen op tijdloze basics. Op zich is dat niet verkeerd, basics zijn namelijk altijd goed. Je kunt ze makkelijk combineren en voor bijna iedere gelegenheid stijlvol dragen. In deze blog gaan we je vertellen welke basics jij als man altijd in de kast moet hebben liggen.

Een wit overhemd

Laten we beginnen met een wit overhemd. Een wit overhemd is geschikt voor eigenlijk alles. Denk aan een sollicitatiegesprek, netwerkborrel, gast op een bruiloft, je kunt het zo gek niet bedenken of je valt terug op het oude vertrouwde witte overhemd. Rol je mouwen op voor een iets meer casual chic look. Wat net even anders is zijn de knitted overhemden die je tegenwoordig steeds meer ziet. De uitstraling van een gebreid overhemd is vaak ook heel netjes met ook nog eens extra draagcomfort.

Een stijlvol colbert in donkerblauw of zwart

Je kent het wel, dat ene moment per jaar dat je ineens een net jasje aan moet hebben. Zorg er altijd voor dat je in ieder geval één verzorgd colbert in je kast hebt hangen voor welke gelegenheid dan ook. En zorg dat deze donkerblauw of zwart is, grijs zou ook nog kunnen. Een casual colbert oogt meestal sportiever dan het jasje van een pak en draag je makkelijker boven een jeans.

Een pullover

Ook een pullover is een onmisbaar item. Ideaal voor wanneer het ’s avonds toch nog wat afkoelt en je nog lekker buiten wil zitten. Een pullover gooi je makkelijk over je overhemd of shirt heen. Een v-hals pullover is wat klassieker, een ronde hals pullover wordt tegenwoordig het meest gedragen en is daarom wat moderner.

Een goede jeans

Zorg dat je altijd een donkere jeans in de kast hebt liggen. Een donkere jeans is tijdloos en geschikt voor alle gelegenheden. Zorg ervoor dat hij geen scheuren of een te uitgesproken wassing heeft. Een alternatief voor een donkere denim kan zwart zijn, hiervoor geldt het zelfde.

Main Menu