Mannenmode trends zomer 2020

Voor nu is het nog even klappertanden maar voor je het weet zit jij alweer met je zonnebrilletje op in de auto de zon tegemoet te rijden. We merken dat de heren steeds happiger worden op nieuwe trends en er steeds minder moeite mee hebben om wat nieuws uit te proberen. Natuurlijk wil jij er ook weer goed gekleed bijlopen deze zomer dus daarom verklappen we je vast de trends in herenmode voor de zomer van 2020.

Pastel kleuren

De rode draad in herenmode voor zomer 2020

Het eerste wat we moeten benoemen zijn de pasteltinten. Dit is de breedste trend die bijna iedere man zal (moet) oppakken. Deze zijn straks in overmate aanwezig en je zal bij geen enkel merk aan de pasteltinten kunnen ontkomen. Tijdens de zomer inkoop vormden pasteltinten bij bijna alle merken wel de rode draad in de collecties. Met name de kleur roze gaan we deze zomer veel voor mannen zien.

Neon kleuren

Outstanding, maar let goed op met combineren…

Veel grote merken presenteren hun collecties eind 2019 op de catwalks. Met name de neon kleuren spatten van de catwalks af. In december druppelde ook al enkele items binnen in neon tinten als aanloopje naar het voorjaar. Wij denken dat de meeste mannen eerder voor pastel zullen gaan omdat het net iets subtieler is. Neon kan daarentegen op andere kleedmomenten wel weer veel leuker zijn dan een pastel kleur maar je moet het wel weten te combineren. Boven een donkerblauwe pant (of short) kun je rustig een uitgesproken neon kleurige polo dragen. Op een zwarte jeans staat dit ook gaaf ongeacht welke neon tint je pakt. Een neon kleur geeft wat ons betreft een lekkere zomerse boost aan je outfit. Hou je dus vooral niet in, maar let wel even op waarmee je dit draagt.

Pants zijn de nieuwe jeans 

In uni kleuren, met ruiten of krijtstrepen…

Dit najaar scoorde het alternatief op een jeans bijzonder hoog. Namelijk: de pants! Veel mannen dragen tegenwoordig naast een jeans ook graag een sportieve broek. Of dit nou een pantalon is of meer een casual pant maakt niet uit. Wanneer de man vroeger naar de winkel ging om 2 jeans te kopen, loopt hij nu de deur uit met 1 jeans en 1 pants (of 2 pants haha). Erg leuk als je het ons vraagt, een outfit is door zo’n pants net even ander. De geruite broeken waren ‘by far’ de grote winnaars dit seizoen, maar voor de zomer staan de eerste ruiten en strepen alweer klaar om uitgepakt te worden. Natuurlijk zijn deze wel veel zomerser qua uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke tinten als crème wit, licht grijs of brons.

Het ‘overshirt’

Een casual workwear item wat het traditionele pak van de troon stoot

Deze zomer gaan we ze al af en toe zien, het overshirt voor heren. Dit is vaak een iets steviger overhemd wat je eigenlijk draagt als een soort jack. Je gooit het overshirt ook makkelijk over een t-shirt of polo en draagt hem lekker als in-between. Een echt authentiek workwear item wat langzaam het traditionele pak van de troon stoot. Een overshirt kun je heel gaaf combineren met een tof t-shirt en een gave pant of jeans eronder. Deze trend moet de heren een beetje warm gaan maken voor het najaar van 2020 en winter 2021 want dan zullen de overshirts in overvloed aanwezig zijn! Zet deze trend op de kaart en ga voor een overshirt deze zomer.

Geïnspireerd?

Bezoek één van onze herenmode winkels in Rijssen & Nijverdal

Main Menu