De chino en pantalon: hoe draag je ze?

De chino en pantalon: hoe draag je ze?

Het ‘chino weer’ is gearriveerd, tijd om hem uit de kast te halen. De chino en pantalon zijn ideale broeken voor het lenteweer en kunnen erg praktisch zijn in het dragen en combineren. Je kunt ze zowel casual als formeel dragen wat dit type broek ideaal maakt voor verschillende gelegenheden. En daar komt nog bij dat ze in de meeste gevallen lekker luchtig dragen met zonnig weer. Een echte musthave!

Wij verdelen de combinatie mogelijkheden in 3 varianten: Hipster, Casual & Formeel.

Hipster

Al een paar jaar maken de chino en pantalon een grote verandering door. Steeds meer jongeren dragen dit mode item namelijk op een totaal nieuwe manier. Je ziet ze nu in allemaal verschillende stijlen, denk aan gestreept, een schotse ruit, of met een bies. Maar ook in diverse fits zien we ze, van skinny tot een wijde regular fit zijn ze overal te vinden.

Casual

Voor als je niet te zakelijk wil overkomen, draag dan een (linnen) overhemd boven of een polo boven je chino. Kies voor een kaki of blauwe chino, deze zijn makkelijk te combineren met wat je nog meer in je kast hebt hangen. Als je een chino draagt in de zojuist genoemde basiskleuren, kun je er van alles boven doen. Van felle kleuren tot all over prints. En een t-shirtje kan natuurlijk ook gewoon. Maak het af met een simpele witte sneaker en daar is je casual look. Bij een casual combinatie zijn er talloze mogelijkheden!

Formeel

Als je een keer wat zakelijker gekleed wil gaan, bijvoorbeeld voor een bijzondere gelegenheid of je werk, ga dan voor een chino in de kleur kaki met daarboven een satijnen wit overhemd. Wil je het helemaal afmaken draag er dan een donkerblauw colbert boven. Je kan het ook omdraaien. Draag dan een donkerblauwe chino met een wit overhemd en een beige kleurig colbert. Dit is wel heel zomers en zal je waarschijnlijk niet door dragen in het najaar. Wel geeft dit net even een zomerse twist aan jouw zakelijke look wat je van anderen onderscheid. Probeer altijd contrast te creëren door aan de bovenkant een donkere kleur te dragen en aan de onderkant een lichte kleur, of andersom.

Main Menu