4 tips kopen colbert

4 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een colbert

Colbert-1-1200x667

Ben je toevallig van plan om een nieuwe colbert aan te schaffen? Strak plan. De colbert wordt steeds meer ‘smart’ casual gedragen en daarom geven wij je vandaag wat tips. We hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet (en we laten je natuurlijk onze favorieten zien).

1. Maat

Het gros van de merken levert colberts aan in de wel bekende pakmaten 50, 52, 54 enzovoort. Een enkele keer komen (casual) colberts ook in confectiematen als S, M en L. Het kan soms best lastig zijn om de juiste maat te vinden, het ene merk is het andere niet. Zo hebben Blue Industry en Jack & Jones Premium een smaller snit dan bijvoorbeeld PME Legend of No Excess. Ben je bijvoorbeeld klein en stevig, dan heeft het geen zin om van Blue Industry een maat groter te pakken. Dan wordt je colbert te lang en valt deze niet meer mooi op je schouders. Gelukkig kunnen de mouwen wel altijd eenvoudig worden vermaakt.

Zit je er net tussen in? Hij valt iets te strak in de maat die je gewend bent te kopen, maar een maat groter wordt veel te groot? Kies dan altijd de kleine variant. Je draagt een colbert namelijk zelden dicht. Bovendien mag hij ietsje knellen wanneer je hem dicht draagt, dit is normaal.

Colbert

2. Pasvorm

Naast het vinden van de juiste maat, is er ook nog de pasvorm. In feite zijn er twee pasvormen, slim fit en regular fit. Waar je op let bij de pasvorm zijn de mouwen, de schouders en je taille. Wat de mouwen betreft is het juist mooi als deze niet te lang zijn. Het is mooi dat de rand van je overhemd er net onderuit komt. Bij je schouders mag je geen stof over hebben, anders ga je er vierkant uit zien in je colbert. Wat de mouwen betreft mogen deze niet te veel rimpelen. Qua taille mag een colbert wel strak zijn wanneer je de knoop dicht hebt. Je draagt hem namelijk zelden dicht. Maar als de stof te veel gaat trekken onder je oksels dan zit hij toch echt te strak.

Colbert

3. Kleur

Wil je niet te moeilijk doen dan kom je altijd wel weg met een donkerblauw of grijs colbert. Dit zijn kleuren die makkelijk zijn te combineren met een jeans of pantalon. Maar waarschijnlijk heb je er al genoeg in deze kleur gehad en ben je wel een keer toe aan wat fun. Dat kan! Het voorjaar komt er aan dus we zien weer veel zomerkleuren verschijnen. Zo worden dit voorjaar de aardetinten en lichte zachte kleuren heel populair. Het dragen van een mooie colbert die net even een andere kleur heeft kan een heel lekker gevoel geven. Pas je outfit vooral niet aan en draag hem net als die blauwe of grijze colbert. Met name lichtbeige en de pasteltinten zijn heel erg opkomend. Kom langs bij onze herenmodezaak in Nijverdal en probeer het gewoon eens.

colbert

4. Details

Aparte knopen, zakken en opvallende stiksels blijven altijd wel in de mode en zijn constant in verandering. Niet iedereen draagt het maar de colberts met prints maken een kleine comeback. We zagen het al met de pantalons en broeken afgelopen winter. Het voorjaar brengt deze trend opnieuw met zich mee, maar dan met colberts. En niet te vergeten het pochet, sommige merken leveren colberts met pochet en bijpassende overhemden. Dit kan erg prettig zijn wanneer je er gelijk een overhemd bij zoekt. We showen hier wat voorbeelden van Blue Industry.

Merk: Blue Industry

Combinatie
Combinatie
Combi

Main Menu