Jeans trends: alles over fits en een juist advies!

Welke pasvorm staat mij het best? Hoeveel zal deze jeans gaan uitlopen nadat ik hem een paar keer heb gedragen? We staan steeds meer stil bij het kopen van een jeans omdat er zoveel verschillende kwaliteiten en pasvormen zijn. In de jaren zeventig begonnen we met een kleine jeans kelder in het centrum van Rijssen, de spijkerbroek was ineens helemaal hot en het was vechten voor je jeans. Binnen no time was alles uitverkocht en moest je weer wachten op de volgende levering. Dat waren nog eens tijden.

Nu zien we steeds meer diversiteit in het huidige straatbeeld als het gaat om de fits van jeans. Doordat er steeds meer wordt geëxperimenteerd door fabrikanten met de samenstelling van stoffen, is het advies wat je krijgt bij de aankoop van jeans belangrijker dan ooit geworden.

Welke fits zijn er?

Slim fit is de nieuwe standaard en wordt het meest gedragen. Iedereen loopt er in en iedereen is er aan gewend. We merken dat skinny jeans meer door de jongere generatie wordt gedragen en langzaam zijn intrede doet bij een groot deel van de 30-plussers. De regular en tapered fits zijn ook nog steeds populair bij de kerels. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de jeans van PME LEGEND zo ontzettend populair zijn de laatste jaren. Als we puur kijken naar de verdeling slim, skinny en regular/tapered fits dan viel ons de volgende verdeling op (cirkeldiagram denim fits).

Denim-cirkeldiagram-1200x794

Waarom verschilt mijn maat zo vaak?

Hoe een jeans valt is compleet afhankelijk van het merk en de fabric die ze hebben gebruikt. Zo wordt er soms wel 8% elasthaan aan een jeans toegevoegd en soms slechts 1%. Dit bepaalt natuurlijk hoe erg stretchy een jeans is en heeft invloed op de maat die je draagt. Dan wordt er soms nog viscose aan toegevoegd, dit zorgt voor een zachte feel maar is niet zo vormvast. Denk hierbij aan het uitlopen van je jeans nadat je hem even hebt gedragen. Naast viscose tref je ook regelmatig polyester aan in jeans. Polyester maakt de stof soepeler en zorgt voor meer vormvastheid. Dus in dat geval behoudt de jeans juist beter zijn pasvorm.

Top 3: welke jeans raden wij de mannen aan?

#1 Slim fit

De Tim Original Jos 919 van JACK & JONES is wat ons betreft een zeer verstandige keuze. Deze jeans maakt al jaren onderdeel uit van de standaard Jack & Jones collectie en wil maar niet uit het straatbeeld verdwijnen vanwege de geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hem hier onder eens op video.

De Tim Original Jos 919 van JACK & JONES is wat ons betreft een zeer verstandige keuze. Deze jeans maakt al jaren onderdeel uit van de standaard Jack & Jones collectie en wil maar niet uit het straatbeeld verdwijnen vanwege de geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hem hier onder eens op video.

#2 Skinny fit

Deze Revend Skinny van G-STAR RAW geven wij de voorkeur omdat de jeans een geweldige pasvorm heeft en zeer comfortabel zit. In de skinny jeans van G-STAR RAW zit vaak erg veel elastaan, zo rond de 8%. En steeds vaker zit er elastomultiester in, dit is eigenlijk een variant van elastaan maar keert beter terug naar zijn initiële vorm. Zo heeft deze jeans een samenstelling van 91% katoen, 8% elastomultiester en 1% elastaan. Bekijk hem hier onder eens op video.

#3 Regular/tapered fit

De meeste mannen die gaan voor een regular of tapered fit zoeken een broek die (1) lang mee gaat, (2) lekker zit en (3) kost wat hij waard is. En dat is precies waarom elke man tegenwoordig op de jeans van PME LEGEND uitkomt. Ze kosten vaak rond de honderd Euro, zitten erg comfortabel en zijn echt niet te slopen. Recent heeft PME LEGEND weer een model gelanceerd genaamd de Curtis. Het model is momenteel erg populair, bekijk hem hier onder eens op video in een grijze uitvoering.

Main Menu