De wereld van Butcher of Blue

Butcher of Blue

Butcher of Blue is een Nederlands kledingmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige, duurzame en milieubewuste denimproducten. Het merk werd opgericht door Robert Looman in 2011 en is gevestigd in Nederland. Butcher of Blue staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en duurzaamheid, waarbij de nadruk ligt op het creëren van stijlvolle kleding met aandacht voor ethische en milieuvriendelijke productieprocessen.

Het merk legt een sterke nadruk op het gebruik van hoogwaardige materialen en traditionele productietechnieken. Vooral de denimproducten, zoals jeans, shirts en jassen, genieten bekendheid. Butcher of Blue haalt zijn denim vaak bij gerenommeerde molens en streeft naar duurzame praktijken in het productieproces.

Naast de focus op kwaliteit en duurzaamheid integreert Butcher of Blue vaak unieke en opvallende ontwerpelementen in hun producten, wat hen onderscheidt in de wereld van denimmode. Het merk heeft een achterban opgebouwd dankzij de combinatie van stijl, duurzaamheid en ethische productiepraktijken.

De wintercollectie 2023 van Butcher of Blue

Bij Butcher of Blue streven we naar het bereiken van perfectie in elk kledingstuk. Daarom vervaardigen we onze sweaters met uiterste zorg uit hoogwaardige materialen, wat resulteert in zowel duurzaamheid als een luxueus gevoel. Of je nu de koude winter trotseert of geniet van een zonnige dag, wij hebben het ideale sweatshirt voor jou. Maak een keuze uit ons assortiment van zwaardere stoffen, zowel geborsteld als ongeborsteld, die zijn ontworpen om je warm te houden op kille dagen. Of ga voor onze zachte, lichte en subtiele stoffen voor de warmere gelegenheden.

Inmiddels is de nieuwe wintercollectie 2023 van Butcher of Blue binnen. Deze wintercollectie ligt ook alweer bij ons (Unique Herenmode) in de winkel. In deze collectie kan je van alles vinden voor waar je naar opzoek bent, ben je nou juist opzoek naar een lekkere warme wollen trui of een mooi vest ze hebben het allemaal. De aarde tinten zijn van het winter weer helemaal in de mode en daar maakt Butcher of Blue goed gebruik van in hun nieuwe collectie. De jassen, truien, vesten, overhemden, en overshirts zijn ook allemaal te verkrijgen in deze mooie kleuren. Of je nou een stoere trui wil hebben of een net overhemd, Butcher of Blue heeft het allemaal binnen hun assoirtiment.

Butcher of Blue truien

Als je opzoek ben naar een mooie trui of een juist iets stoerder model, dan hoef je niet verder te kijken dan Butcher of Blue. Zo hebben ze truien met ritsen, knopen, coltruien, ronde halzen en nog veel meer modellen. Ze hebben ze niet alleen verschillende modellen truien maar ook hebben ze van elk model weer artikelen gemaakt van verschillende materialen/stoffen, denk hierbij aan een trui van wol of katoen. De truien die ze maken zijn allemaal stuk voor stuk uniek en dit zie je ook terug in de designs van de truien. Elke trui heeft wel een mooi patroon of detail wat opvalt en niet alleen dat is een belangrijk punt, de truien zijn ook nog eens van premium kwaliteit gemaakt. De truien blijven hierdoor langer mooi en daardoor zijn ze langer draagbaar. 

Wollen truien van Butcher of Blue

Een warme trui voor in de winter, dat is een must-have voor in je kast. Butcher of Blue weet hier wel raad mee en heeft daarom een trui gecreëerd die je naar elke gelegenheid zou kunnen dragen, namelijk de Clifden trui. Deze trui bestaat voor namelijk uit het materiaal wol en is daardoor lekker warm voor het winterseizoen. Deze truien hebben ze in allemaal verschillende modellen en kleuren. Zo hebben ze de volgende modellen:

  • De Clifden Half Zip (trui met een ritsje bij de hals) is inmiddels een terugkerende gast binnen het assortiment, een artikel dat je werkelijk dag in dag uit kunt dragen. De mix van verschillende natuurlijke en synthetische vezels zoals wol (43%) en polyamide (16%) zorgen voor de perfecte balans van een rijk gevoel en lange levensduur van je product. 
  •  De Clifden Crew (trui met ronde hals). De compositie van het breisel is wat onze Clifden uniek maakt. Door 43% wol, 21% polyester, 20% viscose, 16% Polyamide te mengen hebben we nogal letterlijk het beste uit verschillende werelden samengebracht, hierdoor.
  • De Clifden Polo (poloshirt met lange mouwen). De compositie van het breisel is wat onze Clifden uniek maakt. Door 43% wol, 21% polyester, 20% viscose, 16% Polyamide te mengen hebben we nogal letterlijk het beste uit verschillende werelden samengebracht, hierdoor
  • De Clifden Coltrui (trui met een colletje). De compositie van het breisel is wat onze Clifden uniek maakt. Door 43% wol, 21% polyester, 20% viscose, 16% Polyamide te mengen hebben we nogal letterlijk het beste uit verschillende werelden samengebracht, hierdoor
  • De Clifden Cardigan (vest met hoge kraag). Dit artikel is gemaakt van hoogwaardige garens, deze garens worden licht geborsteld waardoor er tijdens het dragen kan voorkomen dat pluisjes vormen (pilling) waar de stof langere tijd tegen elkaar of iets anders schuurt. Dit is nooit te voorkomen bij breisels maar wel goed te behandelen met een daarvoor bestemde ‘pillenkam’ of pluizentondeuse. De compositie van het breisel is wat onze Clifden uniek maakt. Door 60% katoen, 17% wol, 8% viscose, 8% polyester, 7% polyamide te mengen hebben we nogal letterlijk het beste uit verschillende werelden samengebracht, hierdoor is deze trui zacht, warm, duurzaam en stijlvol. De trui heeft een ronde hals die mooi aangesloten zit en unieke details als de herkenbare naden op de schouder. De butcher ‘hook badge’ maakt het artikel op een subtiele manier af.

Wat je moet weten over het onderhouden van de Clifden. Ons wasvoorschrift is als volgt: Was je trui op het wolwasprogramma van je wasmachine op 30 graden en zorg dat de centrifuge niet hoger staat dan 600 toeren. Gebruik een (beetje) wolwasmiddel. Was wol met wol. Stop je wollen kleding niet tussen de spijkerbroeken met ritsen.

  • Gebruik fijnwasmiddel. 
  • Stop niet te veel wol in één wasmachine.
  • Kies het programma voor de zwakste vezel.
  • Was wol in de wasmachine en niet met de hand. 
  • Was wol niet op een koud programma. 
  • Droog de wol voor in de droger. 
  • Niet strijken.

Butcher of Blue jassen

Voor het winterseizoen heb je natuurlijk een goede winterjas nodig. Bij een goede winterjas denk je aan een jas die je warmte geeft. Butcher of Blue doet hier nog een schepje bovenop. Ze hebben niet alleen jassen die je warmte bieden maar ook jassen die je warmte en stijl bieden. Zo hebben ze een assoirtiment in winterjassen die perfect zijn voor het najaar. Ze hebben jassen die gewatteerd zijn, manteljassen of de stoere Galena 3-in1 Parka jas.

 De Galena 3-in1 Parka jas is de jas waarmee jij de aankomede maanden mee gaat doorkomen. Maar waarom is dat zo? De Galena 3-in1 Parka jas verklapt het eigenlijk al in de naam. Het is een half lange parka die bestaat uit 2 los te dragen jassen. De buitenste jas is een stoer parka model gemaakt van hoogwaardige Koreaanse katoen/nylon stof die wind en waterdicht is met een waterkolom van 2.000. Deze shell heeft 2 zakken voor en magnetische sluiting op de voorkant als bescherming tegen de wind. De binnenste jas is een lichtgewicht nylon “puffer” met imitatie dons vulling. De jas is los te dragen of eenvoudig in de parka te ritsen. Daarmee isoleer je de warmte en houdt je eenvoudig de wind en regen buiten. Zie hieronder de Galena 3-in1 Parka jas.

 

Butcher of Blue overhemden

Butcher of Blue staat bekend om zijn hoogwaardige overhemden die vakmanschap en stijl combineren. Elk overhemd wordt met zorg ontworpen en vervaardigd, met aandacht voor detail en kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een formele uitstraling voor op kantoor of een meer casual look voor een ontspannen dag, de overhemden bieden veelzijdige opties.

De collectie overhemden van Butcher of Blue omvat een scala aan stijlen, van klassiek en tijdloos tot eigentijds en modieus. Gemaakt van hoogwaardige materialen, beloven de overhemden duurzaamheid en comfort. De aandacht voor vakmanschap komt tot uiting in de nauwkeurige snit en afwerking, waardoor elk overhemd een verfijnde uitstraling heeft.

Of je nu op zoek bent naar een overhemd voor een speciale gelegenheid of voor dagelijks gebruik, de collectie heeft vast en zeker iets dat aan je verwachtingen voldoet. Ontdek de diverse kleuren, patronen en stoffen die beschikbaar zijn en ervaar de combinatie van kwaliteit en stijl die kenmerkend is voor deze overhemden.

Shop de Butcher of Blue collectie
Benieuwd naar onze winkels?

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkels

Stay up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

De waardering van www.uniquemode.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 833 reviews.