Hittegolf alarm! Kledingadvies voor tropisch weer

Hittegolf alarm! Kledingadvies voor tropisch weer…

De weersvoorspellingen zien er goed uit, het wordt heet. Een beetje té heet als je het ons vraagt maar goed, we zouden geen Nederlanders zijn als we niet liepen te klagen over het weer. Jij staat straks voor je kast en denkt: wat moet ik aan vandaag? Wij geven je wat tips! Er vanuit gaande dat je aan het werk bent en niet aan het zwembad ligt te chillen. 

Kleuren

Zwart of wit, wat is het nou? Het zal je verbazen.

Hoe blijf je nou lekker koel tijdens deze tropische temperaturen? De kleur van je kleding speelt hier een grote rol in. We gaan er altijd vanuit dat we lichte kleuren moeten dragen met warm weer, met name wit. Toch gaat deze regel niet altijd op. Lichte kleding weerkaatst de stralen van de zon en donkere kleding absorbeert ze. Maar warmte komt niet alleen maar van de zon, warmte komt ook van binnenuit. Als je bijvoorbeeld in je witte outfit constant in de zon zit, dan wordt je lichaamswarmte weer teruggekaatst naar je lichaam. Hierdoor wordt het moeilijker om af te koelen. Als je dus wisselend in de zon komt, of je gaat af en toe buiten een luchtje scheppen, dan is lichte kleding dus de juiste keus. Maar sta je de hele dag in pal in de zon, dan kun je beter voor zwart kiezen. Het is dus niet voor niets dat security op van die prestigieuze zomerse feestjes vaak in een volledig zwart pak rond lopen.

Voor welke stoffen moet ik kiezen?

Naast kleur speelt de juiste stof dragen ook een grote rol

Volgende week wordt het meer dan 30+ graden, kleding is dus eigenlijk überhaupt niet meer nodig maar we gaan natuurlijk ook niet in ons blootje rondlopen. Met deze temperaturen is het fijn om lichte stoffen te dragen. Onder lichte stoffen vallen linnen, katoen of een lichte wolvariant. Katoen is een prima keuze, het vangt de hitte niet op en katoen laat ook het vocht wegtrekken. Minder kans op zweetplekken dus. Linnen is ook zeker een aanrader, het is super dun en het draagt ontzettend luchtig.

Ga niet op pad met kleding gemaakt van viscose of polyester, deze stoffen laten geen lucht door en gaan je beste zweetplekken opleveren. Er wordt veel gemixt tegenwoordig met deze stoffen dus hou dat kledinglabel even in de gaten voordat je iets koopt.

Nog een paar ‘anti zweet’ tips

Een paar overige tips op een rijtje

Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren dat het zweet je aan alle kanten uitbreekt. Daarom nog wat extra tips tegen zweetvlekken!

  1. Draag kleding met een print zodat de zweetvlekken minder opvallen.
  2. Vermijd kleuren als grijs en kies voor kleuren als donkerblauw, zwart of wit.
  3. Daar wijde kleding, dan trekt het zweet niet zo snel in je kleren.
  4. Wil je het professioneel doen, koop dan okselpads bij de drogist.
  5. Een extra hempje of t-shirt er onder dragen helpt ook altijd, het werkt alleen niet zo verkoelend.
  6. Scheer je oksels, een oksel zonder haar houdt minder zweet vast

Main Menu