JASPER KREIJKES

Stage ervaring Ondernemer Retail (MBO)

Omschrijf je stage in 3 woorden?

Plezierig, leerzaam en variërend.

Wat vond je het leukst om te doen tijdens je stage?

Verkopen. Het goed leren verkopen vond ik erg leuk om te oefenen met de klanten. Door de begeleiding van Quint leerde ik al snel dat klanten niet voor dat ene ding komen waarnaar ze vragen maar dat de klant vaak open staat voor veel meer dan dat ene T-shirtje van Ballin. Maar ik moet zeggen dat ik het wel lastig blijf vinden, het gaat niet vanzelf. Het is moeilijk om iets zonder een pusherig gevoel over te brengen. Als ik lekker in de flow zit gaat dat makkelijker. Als het wat rustiger is merk ik dat ik daar echt in moet komen. En als ik naar Quint kijk zit hij eigenlijk altijd in die flow. Ik heb daar veel van geleerd. Je moet er zelf een feestje van maken en dan gaat het eigenlijk vanzelf.

Kun je vertellen wat je het meest leerzaam vond tijdens je stage?

Ja het commerciële verkopen eigenlijk. Precies wat ik net uitleg, het eigen maken van sales. Dat heb ik geleerd door veel productkennis op te doen en de feedback van Quint op verkoopgebied.

Welke tips in het bijzonder neem je mee naar je volgende stage of praktijk opdracht?

Ik kreeg in het begin vaak wat feedback dat ik te zacht praatte en daardoor niet enthousiast overkwam. In de winkel is het wel heel belangrijk dat je je eigen verhaal en draai aan alles geeft en je passie overbrengt naar de klant. De slechtste openingszin is vragen wat je voor iemand kan doen. Het antwoord is altijd nee. Ik heb geleerd in te spelen op de situatie zonder een gesloten vraag te stellen. Zo rol ik makkelijker in een gesprek met de klant.

Wat vond je van de begeleiding gedurende je stage?

Eigenlijk super goed. Quint gaf me heel veel tijd om ook met mijn eigen opdrachten bezig te gaan en geeft me constant feedback. Het is ook fijn dat hij dezelfde opleiding heeft gedaan waardoor hij precies snapt wat de bedoeling is van mijn stage. Quint gaf ook heel veel feedback waardoor ik heel snel veranderde in de winkel. En met Quint was er een goed evenwicht in ouwehoeren en serieus doorwerken.

Zou je deze stage aan medestudenten aanbevelen?

Ja absoluut, Prettige stage, leuke werksfeer.
Altijd lachen met Quint en het team.

Wil je ook stage lopen bij Unique?

Main Menu