KRISTIAN BAAN

Stage ervaring Media, informatie & Communicatie (HBO)

Omschrijf je stage in 3 woorden?

Leerzaam, afwisselend en zelfstandig.

Wat vond je het leukst om te doen tijdens je stage?

Ik denk dat ik het meest genoten heb van het creëren van content voor de sociale media kanalen. Het ontwerpen van social media posts met behulp van de Adobe programma’s en het filmen van events of promotievideo’s vond ik het leukste om te doen. Toch was de afwisseling tijdens de stage af en toe ook fijn, zodat je niet de hele dag achter de computer zit. Even een collega helpen of heen en weer rijden met de caddy haalt je even bij de computer weg.

Kun je vertellen wat je het meest leerzaam vond tijdens je stage?

Ik heb het meest geleerd tijdens het filmen. Technieken en functies van de camera die ik voor mijn stageperiode nog niet beheerste heb ik nu grotendeels onder de knie. Het juiste gebruik van verschillende hoeken, belichting en perspectieven leer je allemaal tijdens deze stage. Maar ook het gebruik van functies en technieken tijdens het fotograferen of gebruik van Photoshop/Premiere Pro worden sterk verbeterd tijdens de stage.

Wat vond je van de begeleiding gedurende je stage?

Ik heb het zeker getroffen met de begeleiding. In een korte tijd werd mij de belangrijkste informatie gegeven zodat ik ook zo snel mogelijk zelfstandig werk kon oppakken. Ik werkte het grootste deel van de tijd ook samen met mijn begeleider, waardoor ik met vragen snel bij hem terecht kon. Verder krijg je ook veel kennis over het bedrijf, waardoor je tijdens het creëren van content de wensen en stijl van het bedrijf in je achterhoofd houdt.

Zou je deze stage aan medestudenten aanbevelen?

Ik zou deze stage zeker aanbevelen aan medestudenten. Ik vond het fijn dat ik in een kleiner bedrijf terecht ben gekomen waar er genoeg ruimte en aandacht is om de stagiair in een korte tijd van alles aan te leren. De stageplek sluit ook goed aan bij de opleiding omdat je zowel op het gebied van theorie als praktijk veel ervaring opdoet. Daarnaast kom je terecht in een modern en gezellig team waarbij je je snel op je gemak zult voelen.

Wil je ook stage lopen bij Unique?

Main Menu